Para pemain Perak meraikan kejayaan menewaskan PKNS fc 3-1 dalam saingan kumpulan B Piala Malaysia di Stadium Shah Alam malam tadi
DUA pasukan dari Perak mempamerkan aksi cemerlang apabila berjaya menempah slot ke suku akhir Piala Malaysia selepas mengharungi empat perlawanan peringkat kumpulan malam tadi.
Kelab Perbadanan Kemajuan Negeri Perak (PKNP FC) mara ke kelompok lapan pasukan terbaik selepas menewaskan wakil Terengganu, T-Team 4-1 dalam saingan Kumpulan A di Stadium Proton, Tanjung Malim.
Pemain PKNP FC cuba melarikan bola daripada pemain T-team dlm perlawanan Piala Malaysia di Stadium Proton
Kecemerlangan PKNP FC bermula pada minit ke-30 menerusi gol pertama daripada tonggak import Korea Selatan, Kim Hyeon Woo sebelum kapten, Muhd. Shahrel Fikri Mohd. Fauzi menggandakan kedudukan sembilan minit kemudian.
Penguasaan PKNP FC berterusan selepas Mohamad Hafiz Ramdan meledak gol ketiga (m-46) sebelum Vincent Lucas Weijl memastikan kemenangan bergaya skuad kendalian Abu Bakar Fadzim itu dengan jaringan keempat pada minit ke-72.
Gol saguhati T-Team dalam perlawanan itu dijaringkan oleh Joseph Yannick Ndjeng pada minit ke-79.
Sementara itu, The Bos Gaurus turut cemerlang dengan mengesahkan tiket ke peringkat suku akhir selepas menang 3-1 ke atas kelab Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS FC) sekali gus selesa mendahului Kumpulan B dengan 10 mata.
Turut mengiringi kecemerlangan dua wakil Perak itu ialah pasukan naib juara musim lepas, Selangor yang menewaskan Terengganu 3-2 di Kuala Terengganu dalam aksi Kumpulan D.
Dalam pada itu, juara bertahan, Kedah mencerahkan peluang ke suku akhir dengan kemenangan 6-2 ke atas Melaka United di Stadium Hang Jebat, sementara Felda United turut berpesta gol apabila membelasah Kuala Lumpur 4-1 di Selayang malam tadi.
Juara tiga kali Liga Super, Johor Darul Ta’zim (JDT) turut menang 2-0 ke atas Sarawak di Kuching, manakala pasukan Universiti Teknologi Mara (UiTM FC) mencipta kejutan setelah menewaskan wakil Liga Super, Kelantan 2-0 di Stadium UiTM, Shah Alam malam tadi.
No comments:
Post a Comment